Smarta tillbehör till din hund

Att skaffa hund innebär flera saker, men många glömmer bort att skaffa bra och effektiva tillbehör till sin hund. Tillbehör är allt från koppel och hundskålar till bajspåsar. Är du osäker på vad du ska skaffa på Hundshoppen följer härefter flera tips på saker som är bra att ha.

Reflexer i höstmörkret

Under de mörka höstmånaderna är det viktigt att både du och din hund syns. Ett enkelt sätt är genom att använda en Orbiloc-lampa som gör att din hund syns. Då lampan sitter fast i halsbandet blir det tydligt för bilister att se din hund i mörkret. En reflex kan bokstavligt rädda din hunds liv trots att det är en sådan liten sak. Förutom en lampa är det bra om både du och hunden har reflexvästar på er. Koppel kan komma i flera längder, det viktigaste är att du skaffar en längd som passar dig bäst.

Tillbehör till promenad

Alla hundar behöver aktiveras och det enklaste sättet är genom att promenera med din hund oavsett om man har en stor herdehund eller en liten soffpotatis. Det viktigaste är ett koppel och ett bra halsband eller sele. Se till att skaffa ett som sitter bra på hunden. Selen ska tillåta hunden att röra sig naturligt och ett halsband bör inte sitta för hårt. Försök att undvika hel- eller halvstryp som halsband då dessa kan skada hundens hals.

Träningstillbehör

Det finns flera smarta saker man kan använda sig av vid träning och inlärning av tricks m.m. Ett bra verktyg är en klicker, en liten manick som ger ifrån sig ett klickande ljud när man trycker på den. En klicker i kombination med godis eller hundens favoritleksak gör inträning av tricks eller positiva beteenden väldigt enkelt. Hunden lär sig snabbt att associera det klickande ljudet med att de gjort rätt och att de nu kommer belönas. En visselpipa kan vara bra att ha när man övar inkallning av sin hund då detta ljud hörs bättre än om man står och ropar. Det är också ett ljud som kan höras över längre distanser.

Dina tillbehör

När man promenerar hunden är oftast fritidskläder det bästa alternativet då de är bekväma och det gör inget om de blir smutsiga. En regnjacka under regniga dagar är ett måste då hunden måste få komma ut även under dessa dagar. Ett par sköna skor är också ett måste då hundar kräver motion varje dag. Tycker man om att träna sin hund är det bra att skaffa en träningsväska som man kan ha godis och leksaker i.

Välj saker som du tycker om och ha det kul med din hund!

marinate