Att teckna en hundförsäkring

I samband med att du skaffar dig en hund är det viktigt att du har gjort en hel del research. Du måste först ta reda på ifall du har tid och möjlighet att äga en hund. Det innebär nämligen ett stort ansvar. Om du aldrig ägt en hund tidigare är det extra viktigt att du tar en stund på dig och lär dig så mycket som möjligt, gärna genom att prata med andra hundägare och genom att läsa på om den rasen du är intresserad av att köpa.

Försäkring skyddar dig och hunden

Trots att du kommer göra ditt yttersta för att hålla hunden frisk finns det ändå en chans att den blir sjuk eller råkar ut för en olycka. Ett veterinärbesök kan leda till rätt stora kostnader beroende på vilken vård din hund behöver. Om du har tecknat en försäkring kommer den stå för en stor del av kostnaden och du själv behöver endast betala en liten del. Men för att få ett så bra skydd som möjligt från försäkringen är det viktigt att du väljer den rätta. Ett tips på hur du gör detta är att besöka Lassie och ta en titt på de tillgängliga försäkringarna. Det finns olika varianter vilket innebär att du kan hitta en som känns bra för dig.

Olika raser har olika behov

När du ska välja hund är det viktigt att du kollar upp ifall de har större risk för några specifika åkommor. Detta kommer nämligen göra det lättare när du ska välja hundförsäkring. Vissa raser, som Sankt Bernhardshundar kan nämligen ha större risk för vissa olyckor, sjukdomar och så vidare jämfört med mindre raser, som Maremma eller chihuahuas.

När bör jag teckna hundförsäkringen?

Det rekommenderas att du börjar leta efter en försäkring samtidigt som du köper hunden. Vissa försäkringbolag låter dig teckna en försäkring som sedan aktiveras en viss dag. Annars kan du leta efter den bästa försäkringen och teckna den just innan du tar hem din nya hund. Så länge du har försäkring från första dagen kommer det bli bra. Det gör egentligen ingenting ifall din försäkring tecknas några dagar efter hunden kommit hem, men eftersom olyckor kan ske när du minst anar det är det bra ifall du har skydd redan från början.

Vad kostar försäkringen?

Eftersom det finns olika typer av hundförsäkringar och flera försäkringsbolag är det inte konstigt att kostnaden kan variera en hel del. Priset kan också variera beroende på vilken hundras du har och om det är en ras som har högre risk för sjukdomar eller inte.

marinate