Det din valp behöver

När du ska skaffa valp finns det massor av saker att tänka på och mycket att köpa för att hunden ska få vad den behöver. Hos zoo.se kan du enkelt klicka hem i stort sett allt du kan tänka dig som rör livet med hund, och på det sättet få en smidig start på ert gemensamma liv.

Hundens bästa vän

Det sägs ju att hunden är människans bästa vän, men när det kommer till att skaffa valp kan du vända på det och tänka att det allra viktigaste är att du är hundens bästa vän. Det valpen framför allt behöver är dig. Du är den som ska göra att hunden ska kunna känna sig trygg i sitt nya hem och i det nya liv ni ska ha tillsammans. Du ska sätta upp regler och visa vad som gäller, du ska klappa, gosa, leka, ge godis och servera mat så att hunden slipper vara hungrig. Därför är det viktigaste den första tiden att du har just tid, så att du hinner bygga upp en relation till valpen och så att valpen hinner bli trygg med dig. För att det ska vara möjligt behöver du såklart en hel massa saker, som leksaker, koppel, hundmat, påsar till hundbajs, en hundsäng i lagom storlek, godis att ha som belöning och kanske borste och annat till hårvård, beroende på vad det är för hund. Hos zoo.se finns ett stort utbud av produkter för husdjur. När det finns mycket att välja mellan kan du lättare hitta det som blir bäst för just dig och din valp.

Vilken mat är bäst?

Vilken mat som är bäst för din hund beror på vad det är för hund du skaffat och vad den har för behov. Det viktigaste när det gäller hundmat är om hunden har svårt att tåla något eller har en sjukdom som gör att specialkost behövs. Då kan valet av hundmat vara avgörande för hur hunden mår. För valpar är det inte en lika stor fråga. De flesta valpar klarar egentligen vilken mat som helst, så länge det handlar om den hundmat du hittar till exempel på zoo.se. Ger du din valp rester finns det ganska mycket den kan må dåligt av eller som kan vara direkt farligt att äta. Ett tips är därför att läsa på lite om vilken människomat som är farlig för hundar, så att din valp inte råkar få tag på något som inte är bra för den. När det kommer till valet av hundmat är det väldigt mycket nytt och mycket omställningar för en valp när den ska flytta från uppfödaren och hem till dig, så det bästa kan vara att fortsätta med samma foder som uppfödaren använt och sedan byta till något annat när valpen växt till sig och ska övergå till foder för vuxna hundar.

marinate