Ta hand om hunden på rätt sätt

Det är viktigt att du vet hur du tar hand om din hund på rätt sätt för att den ska må så bra som möjligt. Är det din första hund är det extra viktigt att du läser på allt du kan om att äga en hund. Det kan även vara bra att prata med andra hundägare om de har några tips på vad du bör göra. Här kommer några grundläggande saker du bör känna till innan du skaffar en hund.

Hundens hälsa

Att skaffa en hundförsäkring är ett måste när du har hund. Den gör det lättare för dig när du måste ta hunden till veterinären och ifall den skulle råka ut för en olycka. Det finns flera försäkringar och det bästa är att du jämför olika för att hitta en hundförsäkring som känns bäst.

Men trots att du har ett sådant skydd bör du även ta en närmare titt på din hund då och då för att se att allting ser bra ut. Dessa saker bör du kontrollera regelbundet:

  • Kontrollera din hunds päls efter sår, eksem, ohyra och så vidare. Du bör även borsta hunden regelbundet om det behövs. Vissa hundar har päls som inte kräver så mycket vård. Detta är något du bör ta reda på innan du köper hunden du är intresserad av.
  • Ta en titt på tassarna och se ifall det finns sår, sprickor eller om din hund har ömma tassar.
  • Klipp klorna efter behov, eller regelbundet. Vissa hundraser har klor som bör klippas varannan vecka, medan andra raser bör klippas mer sällan eller oftare.
  • Ta en titt på hundens mun och tänder. Det finns hundar som råkar ut för tandsten väldigt tidigt. Genom att titta i munnen på din hund kommer du även vänja den, vilket gör det lättare att borsta dess tänder.
  • Du bör även kontrollera hundens ögon och öron regelbundet och se att allting ser okej ut.
  • Andra saker som kan vara bra att göra är att hålla koll på din hunds vikt. Se till att den inte äter något den inte får och se till att du har ett litet husapotek med saker som kan hjälpa din hund ifall det skulle behövas.

Rasta hunden

Du känner antagligen till att du måste rasta din hund varje dag. Det sägs att du bör rasta hunden var sjätte timme om det är möjligt. Väljer du att lämna hunden i en hundgård eller liknande bör du ta den på minst en promenad varje dag. Vissa hundraser behöver dock mer motion än andra. Precis som när det kommer till pälsvård och liknande har olika raser olika behov. Du bör ta reda på allt hundrasen behöver innan du bestämmer dig för att köpa den. Tänk även på att välja ras efter hur du lever ditt liv. Om du inte är jätteaktiv kan det vara bäst med en hund som inte behöver flera timmars motion varje dag.

marinate