Bygg din egen rastgård

En hundgård är ett utmärkt sätt för din hund att få tillgång till mer sol och frisk luft. Det är dock viktigt att vara införstådd med att en rastgård eller hundgård inte kompenserar för de vardagliga promenader som din hund behöver. Att bygga en egen hundgård är ett tidskrävande och kostsamt arbete, men som i de allra flesta fall alltid värt besväret.

Har du bestämt dig för att bygga en hundgård finns det en hel del saker som du behöver ha koll på och skapa dig kunskap om. Det första du behöver fundera över är var du vill att hundgården ska stå. Många väljer idag att låta en del av huset fungera som ena väggen av hundgården, för att på så sätt spara pengar. Skulle du ha turen att ha en vinkelbyggnad kan du använda fler huslängor än bara en. På hemsidan Kellfri.se kan du hitta harvar och allt du behöver för en hundgård av hög kvalitet. Harvar använder du dig av för att luckra upp eller jämna till en markyta.

Bygga hundgård – vad ska man tänka på?

Vad är det då man ska tänka på när man bygger en hundgård? Det första är placeringen som vi talade om ovan, men det finns mycket mer än så som du behöver ha i åtanke.

1. Hundar uppskattar att få vara med där det händer och därför rekommenderas inte att hundgården placeras i skymundan. Om hunden inte kan se vad som händer finns det risk för att den kan känna sig nervös och orolig när den vistas i hundgården.

2. Se till att hundgården du bygger är tillräckligt stor för din hund eller dina hundar. Ju fler hundar du ska ha i rastgården, desto större måste den också vara. Det finns information på internet som beskriver vad de minsta måtten för hundgårdar (utifrån antalet hundar och storlek) får vara.

3. Själva bygget av hundgården är inte det svåraste och det finns många olika “färdiga” hundgårdar där du bara behöver säkra sektionerna. Det som är det knepiga och tidskrävande är det markarbete som du kommer behöva utföra innan. Ju mer plan mark som du har, desto mindre arbete kommer också att krävas.

marinate