Vi har inga valpar nu!

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Du är intresserad av en valp i denna kombination så är du välkommen att höra av dig till Barbro på telefon 0924-30051, 070-640 69 71 eller mail till [email protected]

 

Våra valpar levereras tidigast vid 10 veckors ålder och har då med sig en filt som luktar "mamma", en liten leksak, valpkoppel, mat för den första veckan samt lite råd och upplysningar om den lilla valpen.

Vi följer SKK:s regler vid försäljning av valpar, de är registrerade i SKK, veterinärbesiktade, avmaskade, chipmärkta, har fått sitt första vaccin och är dolda fel försäkrade i 3 år.

Vi vill gärna ha kontakt med alla våra valpköpare under valpens hela livstid. 

 

  

Varför ska jag köpa en renrasig hund och inte en blandras?

En renrasig hunds temperament, utseende och övriga egenskaper är lättare att förutsäga än en blandras. Hos en del blandrasvalpar är väldigt många olika hundar inblandade vilket kan göra det svårt att förutsäga hur hunden blir storleksmässigt och temperamentsmässigt.


Hos de renrasiga hundarna finns i många fall hälsoprogram för bekämpande av ärftliga sjukdomar. De flesta blandrasers föräldrar är inte undersökta med avseende på eventuell höftledsdysplasi, armbågsledsartros etc. Om man således parar två olika hundraser med varandra, där bägge raser är benägna att utveckla samma ärftliga sjukdom, är risken i vissa fall större att man får en defekt valp, än om man hade köpt en renrasig valp där föräldrarna är undersökta och utan anmärkning.


Det finns inget som säger att inte en blandrashund kan bli en lika trevlig och frisk kamrat som en renrasig hund. Uppfödningen av blandrashundar är dock inte kontrollerad av SKK eller någon myndighet, varför det många gånger kräver mer kunskap av valpköparen att köpa en blandras eller oregistrerad hund.

Texten hämtad från SKK:s sida om att köpa hund

 
 

 

 

Webmaster Barbro